12 Ağustos 2017 Cumartesi

AMERİKADA DOĞUM

AMERİKADA DOĞUM
Amerikada doğum demek yeni ufuklar yenidünyalarla tanışmak demek. Yepyeni dünyaların kapılarını zorlamak, yaşam şartlarımızın değişmesini sağlamak için çaba sarf ediyor, çalışıyoruz. Bunun yanında dünyaya çocuk getirmeyi planlıyoruz. Ancak dünyaya gelecek çocuğumuzun yaşayacağı hayatı belirlemek daha zor oluyor. Bu nedenle en azından onun için de iyi şartlar sağlamak, hayatını idame ettirmesi için, en iyi imkanlarla güzel bir geleceği olması için uğraşmak doğuştan başlayabiliyor. Doğduğu andan itibaren özgür bir çevrede büyüsün, gidemeyeceği hiçbir ülke olmasın, kültürel birikimi yüksek olsun isteyen anne babalar da neler yapabilecekleri konusunda bebekleri daha doğmadan araştırma yapıyor ve değişik ülkelerde bebeklerinin doğumunu sağlayarak, onun doğuştan bir dünya vatandaşı olmasına katkıda bulunuyor. Bu pek çok ülkede sağlanırken, Amerika'nın bir fırsatlar ülkesi olması ve o topraklarda doğan herkesin Amerikan vatandaşı olması özelliğinden dolayı çok tercih edilebilir bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Çocuğun iyi eğitilmesi, eğitim esnasında mesleki deneyim kazanması, sonrasında kariyerlerinin zirvesini yaşaması için neler yapılabileceği konusunda düşünen ebeveynlerin, bu yolla çocuğu büyütürken, hayatındaki dönüm noktalarında en doğru seçenekleri tercih etmesini sağlayabilirler.

Anne ve babası hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun, kendisi Amerika'da doğmuş her çocuk Amerikan vatandaşı olarak en iyi eğitimi alarak, dünyanın en iyi üniversitelerinde okuma hakkı kazanabilir, üniversite hayatında mesleğini yapmak istediği takdirde, staj yapma olanağı bulabilir. İş bulma olanağı çok geniş olan fırsatlar ülkesinde en iyi şirketlerde kendini geliştirebilir. Hiçbir zorluk yaşamadan dünyanın her ülkesine vizesiz seyahat edebilir. Dünyanın pek çok ülkesinden arkadaşlara sahip olabilir. Pek çok ülkenin kültürünü yakından deneyimleyebilir. Öncelikli olarak Amerika'da doğum kentleri olarak bilinen kentleri inceleyip karar vermek gerekir. Kentlere göre doğum fiyatlarında değişiklik görülmektedir. Bütçeye en uygun kenti ve hastaneyi seçmek, sonrasında doğum işlemleri için öncelikli olarak doğumu yapacak olan doktorla temasa geçmek çok önemlidir. Her hastanede doğumun her anında refakatçi olacak görevliler bulunmaktadır. Bu nedenle hiçbir endişe duyulmadan refakatçilerle anlaşma sağlanabilir. İstendiğinde yakın akrabalar da refakatçi olabilmektedir.


Bebek ve anne sağlığı bu ülkede çok önemsenir. Bu nedenle doğum öncesinde annenin kendini hazır hissetmesi ve kendini anne adayı olarak dilediği gibi geliştirmesi için birçok eğitim fırsatı sunulmaktadır.