12 Kasım 2017 Pazar

Marka Danışmanlığı Neden Önemlidir?

Marka Danışmanlığı Neden Önemlidir?

İyi bir marka olmak, uzun bir süreç ve emek gerektirmektedir. Tüm firmaların, kendilerine özgün bir çok ayrıcalığa sahip olması gerekir. Tüketicilerin markayı seçmesi için, güvenmesi gerekmektedir.  Çünkü hizmette ve üründe en çok; kalite, fiyat uygunluğu, bilinirlik ararlar. Ürüne veya hizmete olan talebi ise; firmanın sahip olduğu marka değeri belirler. Bazen ihtiyaç olmasa bile, güvenilir bir marka sayesinde satın alma gerçekleşebilmektedir. Marka değeri en çok bilinen ürünler bazen fiyatına bakılmaksızın tercih edilmektedir. Bütçesi düşük olsa bile, bilinenden daha fazla fayda sağlayacağını düşünen tüketici marka olmuş ürünü veya hizmeti tercih eder. Markayı kullanmak bir güç göstergesi ya da hava atma sembolü olabilir. Çoğu zaman kalitesi ile satışı sağlanır.


Firmanın kaliteli hizmet sunabilmesi ve kar sağlaması için; tüketiciyi ön planda tutması gerekmektedir. Tüketici ne kadar talep ederse arz da ona göre olur. Çok fazla talep demek üretici için çok kar demektir. Firmanın büyümesi ve bilinirliğinin artması tamamen tüketicilerin tercihleriyle alakalıdır. İşte Marka Danışmanlığı burada devreye girmektedir. Bir ürün düşünün çok kaliteli üretilmiş olsun fakat tüketici tarafından duyulmamış, reklamı yapılmamış ve yapılırken tüketici beklentileri dikkate alınmamış. Maalesef giderek yok olmaya mahkumdur. Oysa kaliteli ürün her zaman satılabilmeliydi. İnsanların algısı çok önemli. Bahsettiğimiz ürün bilinen bir marka olsaydı, reklamı iyi yapılsaydı, tüketici istekleri düşünülseydi, acaba bu ürün tutar mı diye düşünülmeyecekti.

Firma için gereken bütün bu bileşenleri marka danışmanlığı yapmaktadır. Onlar iyi bir pazarlamacı ve iletişimcidirler. Tüketici isteklerini ve pazarlarını analiz edip, nasıl ve kiminle reklam işleri yapmanız konusunda da yardımcı olurlar. Bu uzman kişiler sayesinde markanız bilinirlik kazanır ve siz de büyüyerek kar payınızı artırabilirsiniz. Bu yüzden Marka danışmanlığı son derece önemlidir.