31 Mayıs 2017 Çarşamba

Mert Mildon: “2017 yılı yatırımla, üretimle geçen bir yıl olacak”

Mert Mildon, Miller Holding

Yarım asır önce Çanakkale’de başladığı yolculuğunu artık bir dünya markası olma yolunda sürdüren Miller Holding, 2017 yılından umutlu.

Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon verilen teşviklerin ardından  “yatırım ve üretim yapmanın önünde hiçbir engel kalmadığını belirtti. Mildon, “İlk ekonomik veriler de bu konuda haklı olduğumuzu ortaya koyuyor.  Çalışma Bakanımız sayın Mehmet Müezzinoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 400 bin ilave istihdama ulaşıldığını açıkladı. Bu rakam hızla artıyor” dedi. Mildon, “Bence bu yıl yatırımın ve ekonomik atılımların yılı olacak. Miller Holding olarak biz de bunun dışında kalmayacağız” ifadelerini kullandı.

MİLLER HOLDİNG: HEM YEREL, HEM EVRENSEL

Miller Holding’in de cumhuriyetin son 50 yıllık sürecine tanıklık eden bir kurum olduğunu söyleyen Mert Mildon  “Kuruluşumuz otomobil yedek parça satışına dayanıyor. Ama ne mutlu bize ki, her yıl yeni faaliyet konuları ve yatırımlar ekledik ve kocaman bir holdinge döndük. Tüm bu çabalarımızın sonucunda akaryakıt-enerjiden, otomotive, inşaattan, denizciliğe, havacılıktan, gıda ve araba kiralamaya kadar, faaliyetlerimiz geniş bir yelpazeye yayılmış durumda” diye konuştu. Miller Holding’in artık sadece Türkiye değil yurtdışında da yatırım yaptığını ve bu yatırımlardan da umutlu olduğunu vurgulayan Mert Mildon, “Ama tüm büyüme çalışmalarımızın merkezinde doğduğumuz topraklar Çanakkale var” dedi. Mildon, “Bir yandan Senegal’e bile yatırım yaparken, diğer yandan merkezimizi Çanakkale’de tutuyoruz” diye konuştu.  “Bir başka deyişle Miller Holding’in başarısı da burada gizleniyor. Hem yereliz hem evrenseliz” diyen Mert Mildon, bu şirket felsefesini tüm çalışanların da benimsediğini anlattı.

KENTİMİZİN MARKASIYIZ

Bundan sonraki dönemde de bir Çanakkale markası olarak dünyada boy göstermeye devam edeceklerini belirten Mildon, “Bizden sonra Çanakkale’de doğan birçok marka da,  hikayesi olan, Türkiye tarihi içinde çok önemli bir yeri olan bu topraklarda doğdu ve varlığını sürdürdü, bu topraklara yatırım yaptı” dedi. “Bir başka deyişle  Miller Holding’in hikayesi başka isimlerin de katılmasıyla zenginleşerek devam etti” diyen Mildon, “ Bu da bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bundan sonra hem de Çanakkaleli hem dünyalı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

YATIRIMLARIMIZ HIZLANACAK

Birçok yerde kendisine 2017’nin nasıl geçeceği ve şirket olarak nasıl bir yol haritası izleyecekleri sorusunun sorulduğunu ifade eden Mert Mildon,  “Çok basit bir yanıt veriyorum bu sorulara. ‘Bildiğimiz işi yapmaya devam edeceğiz’ diyorum” ifadelerini kullandı. Faaliyet gösterdikleri her sektörde büyümeye devam edeceklerini vurgulayan Mildon, “Türkiye’nin yükselen sektörlerinden olan inşaat da yatırımda öncelikli alanlarımızdan olacak” dedi.

Çanakkale’de başlattıkları nitelikli konut projelerinden çok güzel geri bildirimler aldıklarına dikkat çeken Mert Mildon, “Biz Miller Holding olarak iddialı bir şirketiz. Bulunduğumuz her sektörde de iddiamızı sürdürüyoruz” dedi. Konutta İstanbul pazarı için de projeleri bulunduğunu söyleyen Mildon, bu projelerden de güzel sonuçlar beklediklerini söyledi. Mildon şöyle dem etti:
“Havacılık sektörünün de geleceğine inanıyoruz. Çünkü ulaşımda hız artık herşey. Bu felsefeden hareketle özel jetleri filomuza katmayı öngörüyoruz. Senegal apayrı bir başlık. Senegal’de iki dev yatırım projesinde Miller Holding’in imzası var. Bu projeleri de 2017 yılı içinde tamamlayacağız. Afrika’da yeni yeni yatırımlarda, yeni yeni projelerde de bizim ismimizi göreceksiniz.”

SIRA BİZDE

2016 gibi birçok olumsuzluğun bir arada yaşandığı yılın geride kalmasının bile ekonomi için güzel haber olduğunu söyleyen Mert Mildon, “Tüm bu olumsuzluklara ekonominin direnç göstermesi ve havlu atmaması da diğer güzel haberdi” dedi. 2017 yılının ise, birçok olumlu düzenlemeyle birlikte başladığını belirten Mildon, “Bunların etkileri de ilk başta dolar da görülmeye başlandı. Dolar düşmeye başladı.” Dedi. Hükümetin Kredi Garanti Fonu’nu özel sektörün kullanımına açmak, istihdam üzerindeki yüklerin yüzde 38.3’ünü üstlenmek gibi birçok düzenlemeyi aynı anda devreye aldığını vurgulayan Mert Mildon, “Kısaca hükümetimiz ‘Siz yatırım yapın, bir arkanızdayız’ dedi. Bu durumda değil karamsar olmak, iyimser olmalı ve iplere daha da asılmalıyız. Artık top bizde, özel sektörde. Biz de bize verilen teşviklere en güzel yanıtı istihdamı artırarak, yatırım yaparak gösterebiliriz. Miller Holding olarak biz de bunu hızla yapmaya başladık bile” diye konuştu.